Start med dansetrening du også!

Skrevet av Tom-Arild Hansen

Høsten i Norge kommer alltid med mørkere kvelder, regn, lavere temperaturer – og «Skal vi danse» på TV. Nå drar det seg til mot nok en finale, og programmets trettende vinner skal snart kåres.

Har du ikke lest del 1 enda, så kan du klikke her.

Katrine Moholt og Bjørn slår meg og Guri Schanke i finalen i 2006 ?

Onsdag
Denne dagen kan også være vrien, men fortsatt har man over to hele dager igjen hvor man kan jobbe hardt. Og to dager er mye i «Skal vi danse»-verdenen. Kamerafolka har gjerne roet ned filmingen litt nå, og man får være litt mer i fred på trening.

Hvis man fortsatt står og lager koreografi i dag, så begynner det å haste litt. Men… det er ikke usannsynlig at man gjør det. Ofte kan det være like greit å erstatte ting som ikke fungerer, med enklere eller annerledes trinn.

Fra finaleprogrammet i 2015


Torsdag
På torsdag bør ting begynne å sitte. Personlig vil jeg helst bruke denne dagen til en skikkelig intervalløkt. Det vil si… jeg vil at vi skal danse igjennom dansen flest mulig ganger, med hundre prosent tempo og intensitet. Får man til det, og alt fungerer greit, så kan man bruke den siste treningsdagen til å samle krefter før sending på lørdag.

På torsdag er vi gjerne innom kostymeavdelingen i Nydalen, noe som ofte er et høydepunkt (ihvertfall for de kvinnelige kjendisene :-)).

Torsdag er også gjerne den dagen produksjonen stikker innom for å se på koreografien, og eventuelt kommer med forslag til endringer. Som regel små endringer som har med kameravinkler og sånn å gjøre. Denne dagen blir koreografien også filmet, og oversendt bilderegi, slik at de kan begynne å forberede sine ting.

Fra program 1, 2015. Første dans med Katarina Flatland – Cha cha cha

Fredag
Siste treningsdag før sending! Som nevnt under gårsdagen, så vil jeg gjerne bruke denne dagen til å samle litt krefter. Det vil si, kjøre igjennom fullt noen ganger, men stort sett ta det litt easy. Danse igjennom småpartier, prate litt, le litt, snakke med de andre osv. Jeg synes ikke heavy teknikkjobbing hører hjemme denne dagen, ettersom det gjerne forvirrer mer enn det hjelper.

Noen ganger kan man tillate seg å pusle litt med neste ukes dans også.

Det store på fredagen (som også gjerne kan være på torsdag), er parkettprøve. Da reiser vi til studio i Nydalen, for å prøve alt fullt ut på gulvet. Dette kan fort være ganske utfordrende, og det sitter gjerne andre deltakere og ser på. Noe som ikke alltid er like festlig, hvis man føler at man ikke er helt i mål.

Lørdag formiddag. Vi tester parketten for siste gang før generalprøve og sending.

Lørdag (LIVE-sending)
Det som ikke er gjort nå, får bare være! Dagen starter i 11-12-tiden, med prøver i studio. Hvert par får cirka 10 minutter til å kjøre igjennom med full musikk og hele pakka. Deretter er det sminking, spising, skravling, opp-psyking og slike ting resten av formiddagen.

I femtida er det generalprøve. Hele sendingen skal testes, fra vignett til avslutning. Dette er også siste gang vi gjør dansen før sending, og det skjer i fullt kostyme. Generalprøven holder gjerne på til langt etter at publikum har inntatt foajèen, så når den er slutt, så smeller det.

Noen minutter før start er det en kort briefing, før man blir jaget backstage for å stå klar til sendestart.

Skal vi danse-studioet, sett igjennom kameraet


Og sånn gå nu dagan! Så lenge man er med da. Jeg må nesten få understreke at dette er hvordan JEG oppfatter uka, og jeg vet at andre har annerledes rutiner. Ting har også som sagt forandret seg gjennom elleve år, og fra jeg var med sist i 2015, er sikkert mye nytt allerede nå.

Håper det var litt interessant å lese, og at du nå kan forestille deg litt hvordan en uke i «Skal vi danse»-bobla er.

Start med dansetrening du også!

Du kan enkelt melde deg inn ved å klikke på knappen. Det koster kun kroner 49 per måned. Vi har ingen innmeldingsavgift, og ingen bindingstid. Du trener når det passer deg, og alt du behøver er oppkobling til internett.